U četvrtak 9. veljače 2023. na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije održana je promocija projekta CrystAPC – Napredno vođenje procesa kristalizacije. Na prezentaciji su se okupili predstavnici desetak institucija i dvadesetak tvrtki.

Uvodnu riječ održala je predstojnica Zavoda za mjerenja i automatsko vođenje procesa doc. Željka Ujević Andrijić. Slijedilo je izlaganje voditelja projekta prof. Nenada Bolfa o ciljevima projekta i primjene procesne analitičke tehnologije u istraživanju i proizvodnji, kao i digitalizaciji u procesnoj industriji.

Nakon predstavljanja projekta okupljenima se obratio dekan FKIT-a prof. dr. sc. Ante Jukić koji je upoznao prisutne s aktivnostima Fakulteta i istaknuo povezanost Fakulteta s procesnom industrijom i partnerskim tvrtkama na većem broja projekata. 

Dr. sc. Damir Šahnić opisao je aktivnu suradnju Plive/Teve s Fakultetom i grupom koja se bavi kristalizacijom i procesnom analitikom tehnologijom. Istaknuo je da je ovo istraživanje slijedi najnovije trendove u farmaceutskoj industriji. 

Adriano Liebhardt iz Siemensa Hrvatska istaknuo je dobru suradnju s Fakultetom, kao i važnost Fakulteta u obrazovanju stručnjaka. Konstatirao je da je Laboratorij za automatiku i mjerenja, izgrađen u suradnji FKIT-a i Siemensa, vodeći laboratorij ovog tipa u regiji.

Josip Sacher, asistent FKIT-a i suradnik na projektu prikazao je projektne aktivnosti i trenutna postignuća projekta.
Nakon prezentacija, okupljeni su se uputili u laboratorije Zavoda za mjerenja i automatsko vođenje procesa u kojima su imali priliku pogledati opremu i eksperimentalne aparature u punoj funkciji.